Översätta med hjälp av Google…

Posted on mars 22, 2009

0


Kunde inte låta bli, måste testa Googles översättningstjänst.

Jag är inte precis någon språkprofet, men kan hyfsat engelska. Det skulle dock ta får lång tid att skriva ner mina tankar på engelska, när jag har fullt upp med att få ner det på svenska. Så jag tänkte jag måste väl prova Googles översättningstjänst. Sagt och gjort hittade sidan genom att googla på ”translate google” och mycket riktigt där fanns den.

Skrev in min Blogg adress och valde från svenska till engelska, tre sekunder senare hade den ett resultat som var vida över mina förväntningar. Det som överraskade mig mest är att man kan surfa vidare i sidan och så översätter den till engelska automatiskt.

Google tillåter att man kan ge förslag till bättre översättningar, så på sikt kan det bli riktigt bra. Tanken är att folk ute på webben gemensamt jobbar fram en så bra tjänst som möjligt. Det skulle jag vilja påstå är en väldigt bra WEB 2.0 tjänst som bara kommer att bli bättre med tiden. Därför har jag lagt upp 14 olika språk på mina bloggar, så kan de som är duktiga på språk föra denna tjänst framåt.

Annonser
Posted in: sociala medier