Vad händer när en person dör, är de kvar i molnet då?

Posted on mars 31, 2009

5


Blev lite djup och började fundera på vad som egentligen händer när en person som har en mängd olika konton som LinkedIn, Picasa, Gmail dör, för troligtvis är det den enda som har tillgång till alla kontona just den personen.

Jag har själv satt upp en mängd konton de senaste veckorna, Facebook, Twitter, Youtube, Picasa, Blogspot, WordPress, Ping.fm med flera. I mitt fall finns alla lösenord krypterade, så den enda som kan komma åt dem är jag.

I dessa tider blir det ju lite intressant i och med att allt flera går med i nätverkandet och har dessutom vissa saker som arvingar eller närstående kanske vill ta bort eller komma åt sånt som inte är publikt. Skall de få göra det över huvudtaget, är väl en annan fråga.

Rent praktiskt hur går man tillväga?
Finns de kvar tills någon aktivt plockar bort det eller finns det någon typ av regel eller policy som säger att om en person inte är aktiv på en visst tid, så plockas kontot bort.
Det troligaste är väl att man får ta kontakt med administratorn på sajten med en dödsattest som bevis, hur det sedan skall fungera i praktiken.

Det ju inte speciellt troligt att någon har satt in det i sitt testamente, inloggningsuppgifterna och hur de skall hanteras om personen vill ha dem kvar i molnet eller ej.
Vem vet att kanske om 10 år, så blir det en självklarhet för den ordningssamme personen att skriva noggranna instruktioner hur den vill ha det.

Det är möjligt att det står när man registrerar sig till ett nytt konto, måste erkänna att jag inte har läst dem tillräckligt noga. För göra det nästa gång.

Det enda jag har hittat när jag googlat var detta, som i och för sig var tänkvärt http://computersweden.idg.se/2.1085/1.83184

Det var kanske en aning dyster blogg. Detta skall ju förstås inte stoppa en att gå med i nätverkande, men kanske skapa en liten eftertanke.

Annonser
Taggat: ,