Gratis GPS tracking

Posted on maj 28, 2009

0


GPS tracking och motions nätverk

Jag har varit relativt duktig på att springa med jämna mellanrum, oftast har drivkraften varit att man har gått upp för mycket i vikt. Jag är en tabellbitare av rang som försöker tävla och sporra mig själv till bättre tider. Det jag har saknat är en GPS som har gett mig vilka sträckor jag har sprungit med mera. Det finns förstås elitprylar från Garmin eller Polar att köpa, men det har känts svårt att motivera det inköpet hemma när de kostar minst 500 euro.
Nåväl nu har jag gått upp en hel i vikt igen, så det var dags att sätta igång operation motion. Skillnaden denna gång var att jag började leta om det fanns sociala nätverk med motion som inriktning. Ganska snabbt hitta jag en applikation till min Ipod Touch (StepTrakLite). Det är en stegräknare som fungerar helt ok, som man dels kan Twittra ut att man har varit och sprungit och det finns också en integration till ett nätverk mapmywalk, som man kan använda för att lägga upp sina träningspass med mera.
I Mapmywalk finns ganska många funktioner, dels integrationerna med de dyra elitprylarna från Garmin och Polar som gör att man kan sätta ut spåren på en webbkarta.
Det finns även möjlighet att importera från andra GPS enheter och då hitta jag en gratis tjänst som fungera på Windows, Iphone och Java telefoner. Det fungerar riktigt bra till min HTC Diamond, sajten heter Gpsed.com
Så är man motionsintresserad, så är detta kombinationen som kan fungera riktigt bra. Och dessutom är alla tjänsterna gratis.
Nu kommer att kunna följa mina motionssträvande på denna länk