Webbdagarna 2010 stockholm

Posted on mars 23, 2010

0Lite reflektioner från webbdagarna.

Det började med ett anförande från Alexander Bard och den mannen, har helt klart bara en växel och det är full fart. Han är kaxig och provokativ som få, men budskapet som han har i botten, är mycket tänkvärt. Han pratar om paradigmskiftet som pågår just nu dvs den sociala revolutionen.
Han visar de olika historiska faserna (Paradigmskiften) Skriftspråk, Massmedia och till sist Interaktivitet med tänkvärda exempel. Han knyter ihop det övertygande, måste jag säga.
När han berättar om sina exempel, visar han att han faktiskt är påläst och har tänkt igenom det som händer just nu.
Jag håller inte med allt som han sa och hans slutsatser, men förvånandsvärt mycket. 45 minuter med Alexander är väl ungefär vad man orkar med, men helt klart en av de få gånger som jag inte har velat missa en sekund av vad en föreläsare har att säga.
Pratade lite med Alexander i pausen och måste säga att den mannen brinner för sin sak, helt klart rolig att snacka med.
Det var en ganska tuff uppgift att ta över efter Alexander, den uppgiften fick Björn Elmberg från Cybercom tackla. Han gjorde väl ett helt ok framförande och berättade om vikten att lyssna på kunderna och de nya möjligheterna.
Efter det kom Cloud 9 och Nansen och berättade om hur lösningarna skulle kunna se ut. Cloud 9 berättade hur en lösning för Viking Line skulle kunna se ut och den var riktigt snygg. Nansen visade hur bensinbolaget Preem har valt att göra.
Efter det blev det en paneldebatt med bl.a Facebook, Google, Paypal, Tradedoubler och Episerver. Det roligaste med det var nästan se att det finns riktiga människor bakom Facebook och Google. Prata lite med Google mannen Sven Törnqvist om ax-problematiken får se om det ger någon respons.
Eftermiddags passet var helt ok, men det var mycket fokus på sökoptimering och annonsering på Google. Inte speciellt mycket nytt egentligen.
Det kan man också skönja på min twitter frekvens #webbdagarna, lite besviken att de inte hade monitor som visade vilka frågor som dök upp under föreläsningarna.
Ser fram emot i morgon Entreprenörerna som stöper om framtiden