Julian Assange är vår tids Galileo Galilei

Posted on december 5, 2010

3


Det finns filosofer (Alexander Bard m.fl) som menar att nu har vi vårt 4:e paradigmskifte.

  • 1:a när talspråket kom 30 000 f.kr
  • 2:a när skriftspråket kom 5 000 f.kr
  • 3:e när tryckpressarna och början till industruella revolutionen kom 1450
  • 4:e nu när Sociala Mediernas intrång börjar märkas.

Sammanfattningsvis skall det bli maktförskjutningar inom ett antal olika områden för att räknas som ett paradigmskifte. Man kallar detta paradigmskifte  för den Sociala Revolutionen. Orsaken till namnet är att makten förskjuts till medborgarna. Det finns ett antal exempel på det som censur i Kina, Iran m.fl. sedan att medborgare kan skada företag och annat.
(Min krönika om paradigmskiften)

Det mest aktuella exemplet är Wikileak och Julian Assange. Snacka om EXEMPEL, dessa medborgare har inte bara utmana ett land, utan i princip alla västvärldens länder.
Påminner väldigt mycket om när Galileo Gallei utmanade hela Kyrkan med att bekräfta och bevisa att jorden inte är universums centrum.  En mycket obekväm sanning för kyrkan, eftersom de byggt upp mycket av sina teser runt dessa ”sanningar” och de fick dessutom problem med sin kommunikation och trovärdighet.

En kort sammanfattning vad som hände med Galilei på wikipedia: Han hamnade i onåd och fick tillbringa resten av sitt liv i husarrest…

På samma sätt stör Wikileak stora länder och vi får se en klappjakt utav dess like och för att han har haft sex utan kondom !!!! Om det stämmer att det är för det han är anklagad.
Hur många människor skulle då inte finnas på ”Most wanted” listor ?

Nu ”erkänner” USA att ingen pratar med dem http://www.svd.se/nyheter/utrikes/usa-ingen-pratar-med-oss_5779033.svd. Wikileak har alltså lyckats med det som inget annat land eller terrorgrupp lyckats med, rubbat stormakterna. Detta är förstås på både gott och ont. Men detta har varit helt omöjligt att göra ur ett historiskt perspektiv.

Annonser