facebook tips

Posted on januari 16, 2011

1


Några facebook tips.

Kommentera

Om man vill kommentera till någon person på deras vägg, så finns det lite olika alternativ:

  • Man klickar på personens länk och kan då skriva på personens vägg (det absolut vanligaste sättet)
  • På sin egen vägg kan man kommentera utan att gå till personen genom att skriva @-tecknet och första bokstäverna i personens namn och då kommer alla upp som börjar på de bokstäverna.
  • Vill man skriva på flera personers väggar i samma statusuppdatering, kan man använda samma teknik. Det är bara att skriva in ett @tecken till. Det finns dock en begränsning på max 5 personer. Sist jag testade.
Dela

Om man vill ha personlig hjälp av något slag som hitta borttappade hundar eller undrar om någon kan låna ut en slipmaskin, så är det klart fiffigast att göra så att dina bekanta i nätverket bara kan klicka på dela-länken. Annars måste de kopiera och skriva en helt ny status.

För att dina besökare skall kunna dela, så måste det finnas en länk eller ett foto i status uppdateringen, annars kan folk bara gilla och eller kommentera.
Om folk delar din status så kommer den att synas betydligt mera i den personens nätverk och som sagt var ju enklare det är att sprida informationen desto större är sannolikheten att det görs.

Meddelande

Man kan skicka meddelande till flera än en person, samma princip som med kommentarerna använd @ och första bokstäverna. Här är gränsen 20 personer i ett mail.

Man kan även utnyttja vänlistorna, men kom ihåg inte mera än 20 personer i en vänlista, annars så funkar det inte!. Samma princip med @ hittar du vänlistorna

Vem har tagit bort mig som facebook vän?

Om man har undrat någon gång över vem som inte är din facebook vän mera. I så fall kan man använda denna http://who.deleted.me/.
Den skickar ett epost meddelande när det skett.

Länkar

 

Annonser
Posted in: Facebook, Tips