Åland Ekonomi facebookgruppen

Posted on december 21, 2011

1


En vecka har nu gått

Det har nu gått en vecka sedan facebookgruppen Åland Ekonomi sjösattes och vi är uppe i 44 medlemmar. Medlemmarna har själva frågat om att det får medverka, så det betyder att de som är med, har gjort ett aktivt val. Det borde göra att gruppens medlemmar har ett intresse för att deltaga i debatten.

Vilka är med då? Alla åländska partierna har minst en medlem. Det finns även representanter från näringslivet, skolorna och massmedia. Det borde göra att en mängd olika vinklingar och tankar borde dyka upp i detta forum.

Aktiviteten

Det har varit 25 inlägg och länkar till relevanta artiklar. Till dessa inlägg har det kommit 72 kommentarer . Jag puffade lite för gruppen dels på Ålands affärsnätverk på LinkedIn samt taggade in politikerna på facebook. Det gjorde att igår kom det till nästan 20 medlemmar och diskussionerna tog fart under kvällen. Det inlägg som hittills haft mest kommentarer är från

Sottunga, Åland och Finland har mycket mer än en finansieringskris. Alla tre har också en näringslivskris – en arbetsmarknad som möter en arbetsdemokgrafisk chock på grund av ”Jätteproppen Orvar”.
Läs och begrunda på: http://www.economonitor.com/edwardhugh/2011/12/18/is-finland-really-a-closet-member-of-the-eurozone-periphery/

27 stycken kommentarer.

Intressant är också när man inte kan kommentera på tidningarnas webbsidor efter kontorstid, valde en medlem att sätta in sina tankar i facebook gruppen. Det finns en poäng att de som är med i gruppen är inte anonyma så debattnivån blir riktigt bra.

Sammanfattningsvis ser det riktigt lovande ut. Här första artikeln jag skrev om gruppen.

 

Annonser