SXSW – lite praktiska tips om en konferensen

Posted on mars 12, 2012

1


Praktiska tips

SXSW är ett mycket stort evenemang och är utspritt på flera olika ställen.

Att ta sig till sessionerna

Från de flesta hotell går det Shuttelbussar med 30 minuters mellanrum. De går till huvudanläggningen Austin Conferenscenter. En shuttelbiljett kostar 70 dollar för 5 dagar.

Mellan de olika hotellen kan man antingen gå, ta en cykeltaxi eller ”grab a Chevy” . Det kan ändå vara svårt att hinna emellan de olika sessionerna, så vill man säkerställa att man antingen hinner i tid till den eller att det inte är fullsatt, så skall man ta sig till platsen nästans en timme före sessionen.

Det kan definitivt löna sig att satsa på att vara i en och samma hall för minst två sessioner.

Vilka sessioner skall man gå på?

Det är lite av gambling om det är en bra eller dålig session…
Till sin hjälp har man dels en stor papperskatalog med beskrivningar eller så använder man den officiella SXSW appen. Där kan man ganska enkelt hitta och spara sina favorit föreläsningar. Det jag har gjort är att till varje klockslag ha två reserv sessioner. En samma är i samma lokal så att man vet vart man skall gå om den session du har valt är dålig. Den andra kan vara i en helt annan lokal ifall man helt byter plats.

Varje session har en egen hashtagg så det kan vara bra sätt att följa en session som man har missat.

Internetuppkoppling och ladda dina apparater

Det finns gratis wifi på konferensen, men den är ganska svajig och det är inte speciellt konstigt eftersom det rör sig ca. 30 000 IT nördar på området. Jag har köpt ett T-Mobile Simkort för 50 dollar och då kan man surfa i en månad. Det går att fylla på om man behöver det på någon annan resa.
Tyvärr finns det inte 3G så den går bara att använda för EDGE, så det är bara de enklaste sakerna man kan hämta eller ladda upp.

Ladda mobilen, eftersom wifi’n är ostadig, suger det ganska mycket batteritid i mobilen då kan det vara riktigt bra med den smarta lösning som AT&T erbjuder att man kan låsa in mobilen tills den är laddad.

Annonser