Åland, facebook & jakten på två stulna bilbrickor

Posted on juni 10, 2012

3


Igår när jag höll på att direktsända från åländska mästerskapen i hästdressyr ringer min bror och berättar att någon hade snott båda brickorna till hans pickup bil. Han undrade om jag kunde hjälpa honom att sprida ut ordet på facebook. Det var som sagt mitt uppe i livesändningarna så jag knåpade snabbt ihop en bild (lite snabbt, för det smög in lite stavfel, som en en journalist och språkpolis mycket riktigt påpekade).

Tydligen var de inte så grava att inte folk förstod budskapet 🙂 Bilden har delats hela 58 gånger och hela 123 gånger på Alla på Åland. Stort tack till alla som har hjälpt till att dela bilden.
Jag satt upp bilden på min facebook sida och på Alla på Åland som är det största nätverket på facebook med ålänningar med sina 5 721 följare.
Jag valde att göra en bild så att det skulle vara lätt att dela och att folk skulle lägga märke till den i sina flöden.

Hur det gick…

Det tog bara några timmar så fick vi tips på var de fanns. En person hade satt dem på sin egen bil. Man kan ju fundera på hur man tänkte där.
Nå man kan ju inte välja att det är bara de ”god guys” som har tillgång till facebook, så personen fick reda på att skyltarna var efterlysta, så han dumpade dem.

Igår kväll hittades den första av skyltarna och i morse hittades den andra skylten fem kilometer från var den andra hittades. Så min bror har fått tillbaka sina licensbrickor på mindre än ett halvt dygn och då hade personen dumpad dem på olika ställen.

Det är nog bara att inse att facebook är ett grymt effektivt verktyg när man behöver få hjälp.