The Power of Visual Storytelling #SXSW

Posted on mars 12, 2013

2


Infographics har de senaste åren växt och har blivit en naturlig del i många sammanhang.

Infographics

Jason Lankow, CEO Column Five berättade hur han ser på trender runt infographics.

De viktigaste trenderna som Jason såg framför sig är:

  1. Democratizations of Creations tools
  2. Socially generative vizualitions
  3. Real problem solving

Alla kan göra dem

Med andra ord att flera människor kan enklare skapa infographics, med hjälp av verktyg som finns tillgängliga. Som t.ex visual.ly som är det populäraste för tillfället.

Gemensamt skapade

Med hjälp av creative commons i ryggen vågar folk vidareutveckla andras infographics och förmedla deras data i kanske helt nya sammanhang. Allt detta gör att informationen sprider sig enklare än tidigare.

Löser riktiga problem

Vem har inte läst tråkiga statistiska rapporter eller för den delen obegripliga manualer. Rätt gjord kan en infographic lösa riktiga problem och få en spridning i de sociala media kanalerna. Det betyder att för företag, organisationer finns det all orsak i världen på att fundera på att börja använda infographics.
Om man visar på ett pedagogiskt sätt hur det hänger ihop, så kan man höja kunskapen och med kunskapen kan folk vara mera kritiska och därmed utveckla tjänsten eller vad det nu är som man har i sin graf.

WaterFoundatonJason visade en ”infographic” som har några år på nacken. Den kanske inte är speciellt grafiskt tilltalande, men den hade avsett effekt. Den visar översiktligt farorna med dödligt vatten och det var också denna som triggade Bill Gates att starta sin Water foundation

Infographics har funnits en länge, men idag inom åtminstone Sociala media kretsar förknippas den oftast med ett format som är avlångt och är upplagt som en ”novell” .
De delas mycket i sociala nätverk och kanske speciellt mycket i pinterest, eftersom man enkelt kan samla in dem i olika album.
Det har också visat sig att de har haft stor inverkan i olika good causes projekt.

I framtiden tror Jason att vi kan få se i infographics som viktiga hjälpmedel i augmented reality tjänster.