Mässan på #SXSW

Posted on mars 16, 2013

2


Utställningen i år på SXSW har ändrat lite i sitt innehåll, inte så många nya startup tjänster som i fjol. Däremot en hel del länder och regioner som visar upp sig. Av de stora drakarna var det väl bara Sony och Samsung som hade en närvaro. Borta från i fjol var bl.a Microsoft, foursquare och Nokia.

De appar som man såg klart mest av var olika varianter av belöningsappar som var kopplat till lokaliseringen, Dvs konkurrenter till foursquare.

doubongo_logo doubongo.com.    App Store 
Det är app där man som företag enkelt kan lägga upp lojalitetsprogram till de kunder som checkar in med appen.
logo_Goodybag_sm goodybag.comSamma som bongo, men inriktat på matställen. Man lämnar rekommendationer och får specialerbjudanden.
 20130316-124447.jpg Happenin’
En app som försöker visa vad som trendar på olika ställen. Den har ett trevligt gränssnitt och känns riktigt användarvänlig. Dilemmat är förstås att bygga tillräckligt många vänner i sitt nätverk som använder den, men är man på resa till större orter, kan den vara riktigt smart att använda.
images http://speakerfy.com/Dela ljud mellan olika apparater. Om man har laddat ner appen så kan alla lyssna på samma låt via nätverket.Den kostar 0,89 €

Det finns även ett antal av crowd sourcing appar som

safe_image.php www.askie.mobi där man ställer frågor i sin Community . Där ligger frågan uppe i 10 dagar innan den tas bort. För oss early adopters som får svar på twitter eller för den delen mina åländska vänner som får svar på fejjan är denna kanske ingen måste app.
ranglr http://rangl.com/Rangl dit skickar man sina tvister och den som får mest röster är den som vinner ”fighten”.
Det är en webbtjänst och det är en ganska skojig idé att låta andra avgöra vem som har ”rätt
” kopplingar till Facebook och twitter.
between http://appbetween.us App StoreBetween en app som skapar en kanal för enbart två personer. Det är väl för den som tröttnat på facebook eller bara vill ha ett privat krypin med någon annan.
 485271_427149074032445_1010018780_n Gigg App StoreDenna app skulle jag kunna tänka mig att börja använda. Den är annorlunda och ganska skojig. Man uttrycker sig via låtar som man har i sitt iTunes bibliotek på mobilen/paddan. Det sätter en dimension till foton om man kan dels få sångtexten, men även själva låten.
 Aurasma_Primary_Logo Aurasma. http://www.aurasma.com/ App StoreMin favorit, det är en blandning av QR kod och augmented reality. Man kan enkelt själv skapa att någon logo eller bild som får ett eget liv i appen.
imgembed Imgembed http://imgembed.com/.En riktigt bra tjänst där man kan importera sina foton från instagram
och flickr och ha koll på hur de används ute på internet. Man kan
t.o.m sätta pris på bilderna och vattenstämplar beroende på var de
används.Här hittar ni min profil.

http://www.domain.com hade byggt en godismaskin som beroende vilken hashtaggar man använde, när man skickade ett tweet, så fick man olika typ av godis. Mjuk, surt osv. 🙂

twitter godis maskin