Ett åländskt troll, en snygg ”tjej” #Blogg100

Posted on mars 27, 2014

6


Hur vet man att en person som vill bli ens Facebook vän är oäkta. Jag har redan beskrivit det lite en post tidigare. Facebook skummisar på Åland och Ficktjuvar, spammare och troll

Men igår dök det upp i flödet en ny variant. Det står att tjejen är född och bosatt i Mariehamn. Hon heter Fuhs Ethelyn.

En bekant till mig blev misstänksam och frågade vad jag trodde om denna person.

Fuhs_Ethelyn_Header
Här finns hennes Facebook sida

Man ser snabbt att hen har ingen annan information än födelseort och att hennes vänner är åländska Facebook användare med många vänner. Dvs ser man många politiker i hennes bekantskapskrets. De accepterar tyvärr ofta förfrågningar utan att veta säkert vem personen är. Redan har ett 30-tal ålänningar blivit vänner med ”Fuhs”.

 

Nåväl vem är detta ?

Efter en snabb google på namnet ser man att det inte finns någon koppling till Åland överhuvudtaget. Om man söker på bilden så dyker intressant info upp.

I_will_post_flirty_comments_on_your_facebook_to_make_girls_jealous_for__10___tony777_-_FiverMarket_com

Post flirty comments on your Facebook to make girls jealous

Detta var en ny tjänst att man kan för 10 dollar köpa en fake flcikvän för att göra den andra avundsjuk, men det fanns även andra saker man kan köpa där, allt från besökare till webbsidan till att någon går och tittar på din youtube film. Det finns alltså kopplingar till Klickfarmer

Det här trollet används nog inte för detta syfte, utan skall få trovärdig profil för att agera på Åland på något sätt, om det sedan är för att lura pengar av folk eller kunna blanda sig i politiska debatter och ha icke politiskt korrekta åsikter är svårt att säga.

 

Taggat: