Enkla knep att avgöra om det är ett ”troll”

Posted on april 6, 2014

0


Hur kan man enkelt avgöra om den som lägger till dig som vän på Facebook är äkte eller någon typ av skummis.

  1. Om du inte känner personen, varför lägger den till dig som vän?
  2. Om det är snygg tjej, som i det här fallet, ännu större orsak till att fundera varför hon skickar vänförfrågan.
    Hur många gånger har du som man varit med om att en snygg betydligt yngre tjej kommer fram till dig och frågar om du vill bli hennes vän ?
  3. Googla personens namn i det ställe ”hen” påstår sig att bo och får du inga träffar alls kan du vara ganska misstänksam.
    Är det en liten ort som t.e.x Åland är chansen minimal att personen inte har lämnat ett digitalt spår någonstans som Google hittar.
  4. Om personen har just startat ett facebook konto, är sannolikheten ännu mindre att hen lägger till okända människor som sina vänner. De absolut allra flesta lägger till nära vänner och bekanta i början av sin Facebook karaktär.
  5. Om personen har en avatar bild, så kan man söka var på internet denna bild finns. Det finns lite olika tjänster. De två vanligaste är nog Google Image Search och TinEye . Får du att fotot på personen är hittat på en opersonlig sida som inte har kopplingar till den ort personen har uppget finns det också skäl att fundera.

 

ImageSearch.001

 

 

Om något på internet verkar vara för bra för att vara sant, så är det förmodligen det.

Sammanfattning

Om den som addat dig inte har någon koppling till varken dig eller den plats du bor på och det finns knappt någon information på deras profil sida, så kan man nog säga att det är skummis på gång.

 

Taggat:
Posted in: #Blogg100, Tips