Denna veckas skörd av ”troll” #blogg100

Posted on april 11, 2014

0


Antingen har trollfabriken ändrat taktik eller så har det kommet en ny spelare in i matchen. Istället för unga tjejer så är det kinesiska/japanska pojkar med tecknade avatar som addar folk. De bor inte i Mariehamn utan i Skärgården och ute på landet.

Yanben_Hou_and_Inbox__1__-_mats_adamczak_paf_com_-_Paf_Mail

 

 

Det nya är att två av dem hade en Facebook sida som de gillade. En Ray Ban Facebook sida med extremt billiga glasögon.
Dock bara en som gillar den facebooksidan, förmodligen samma person som ligger bakom profilerna. I den Facebook sidan finns en länk till en nystartad webbsida, med en fullt fungerande webbshop.

Rayban_Sale

 

Servern ligger i kalifornien och det finns kopplingar till Kina, Rumänien och Panama . Sajten ser seriös ut, men jag skulle inte våga handla här!

Webbsidan är skapad för tre dagar sedan och i samma veva som Facebook profilerna och Facebook sidan är skapade.

 

 

Cheap_Ray_Ban_Sunglasses_Sale__Ray_Ban_Outlet_Online_Store

För första gången börjar man ana att det finns något ekonomiskt i skapandet av massa falska Facebook profiler. Det är ändå svårt att koppla ihop de amatörmässiga Facebook profilerna, med en fullt fungerande webbshop lösning.

Det skall bli intressant och se om det dyker upp nya Facebook ”troll” eller skummisar är ett bättre ord de kommande veckorna.
De försvinner fortfarande efter några dagar. Om det beror på att folk anmäler dem eller att de bort sig själva är svårt att säga 100% säkert.

 

 

Taggat:
Posted in: #Blogg100, Facebook