Kanske dags för Ålandsbanken att aktivera sig på Facebook nu ?

Posted on april 14, 2014

0


Se där ja, nu skall Facebook börja med bankverksamhet…..
Nu om någonsin måste nog vår ”nationalbank” Ålandsbanken fundera över sin strategi på sociala medier på allvar. Till och med Finska kyrkan har insett att det är ganska fiffigt att ha en närvaro där ens kunder och eventuella nya ”kunder” är.  De har haft en webbpräst sedan tre års tid tillbaka som bara har haft sin församling på internet och sociala medier.

 

Banking 3.0

Jag har på mina föreläsningar pratat om kommunikation 1.0 (analogt) och kommunikation 2.0 (Digitala tjänster med analoga värderingar) samt Kommunikation 3.0 (Digitala tjänster med digitala värderingar). Man kan också byta ut kommunikation till Ekonomi eller varför inte Banking 1.0 – 3.0 (se länk till min bloggpost om det )

I samband med det har jag sagt att de traditionella bankerna skall akta sig för att Facebook får för sig att börja med bankverksamhet, i så fall blir det en väldigt tuff konkurrent. Nu är det tydligen på gång Facebook kan bli bank….

Det är onekligen intressant om Facebook börjar erbjuda lån till sina medlemmar, om räntan är förmånlig så kan man nog tänka sig att en hel del människor hakar på använder Facebook istället.

Kan med andra ord vara skäl för bankerna att bli duktiga på sin närvaro i sociala medier, för att tro att sociala medier är ett övergående fenomen är lika fiffigt som att säga att internet inte finns om 5 år.

 

Annonser